BIROU OFERTARE – 0745.409.360 / MASURATORI – 0740.647.995

Un cămin confortabil și eficient din punct de vedere energetic este ceva ce ne dorim cu toții. Ferestrele sunt elementele care fac legătura între interiorul casei noastre și lumea exterioară, iar alegerea corectă a acestora poate influența semnificativ confortul nostru. Ferestrele cu geam termopan care dispun de protecție împotriva razelor UV sunt o opțiune excelentă pentru a menține o atmosferă plăcută în casă, indiferent de anotimp. Haideți să explorăm modul în care sunt construite aceste ferestre și beneficiile aduse de ele.

Structura și Funcționarea Ferestrelor cu Geam Termopan și Protecție UV:

Deși la prima vedere, o fereastră cu protecție UV poate arăta la fel ca una obișnuită, există o diferență semnificativă. Pe parcursul procesului de fabricație, geamurile termopan sunt supuse unui tratament special care include aplicarea unei pelicule de oxid metalic pe fața interioară a sticlei exterioare, adică între cele două sau trei straturi de sticlă.

Această peliculă funcționează ca un scut, permițând luminii naturale să pătrundă în încăpere, în timp ce blochează între 50 și 80% din razele UV nocive. Pe lângă protecția împotriva razelor ultraviolete, această peliculă ajută la menținerea temperaturii interioare confortabile, reducând căldura solară în timpul verii și minimizând pierderile de căldură în timpul iernii.

Eficiența filtrării solare a geamului este măsurată prin coeficientul solar g, exprimat în procente. Acest coeficient indică cantitatea de energie solară care este transmisă prin geam în comparație cu energia solară incidentă. Un coeficient solar g mai mic înseamnă că geamul este mai eficient în blocarea căldurii solare.

Beneficiile Ferestrelor cu Geam Termopan și Protecție UV:

1. Confort sporit în zilele însorite: Datorită peliculei care filtrează razele solare, aceste ferestre previn efectul de seră în zilele toride, fără a compromite luminozitatea naturală a încăperii. Astfel, putem savura lumina soarelui fără riscul supraincălzirii, fără a fi nevoiți să tragem jaluzelele sau roletele.

2. Izolare termică îmbunătățită în sezonul rece: În lunile friguroase, ferestrele cu geam termopan și protecție UV contribuie la eficiența termică, reținând căldura în interior și reducând astfel costurile cu încălzirea.

3. Protecție împotriva expunerii la razele UV: Razele UV sunt daunătoare atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru obiectele din locuință. Ferestrele cu protecție UV ajută la prevenirea decolorării mobilei și a altor obiecte expuse la soare, oferind totodată o protecție împotriva strălucirii nedorite.

Consultarea unui Profesionist pentru Instalare:

Instalarea ferestrelor este o sarcină ce necesită experiență și competențe tehnice. Prin apelarea la un profesionist, veți beneficia de o instalare corectă și eficientă, care va maximiza beneficiile ferestrelor cu geam termopan și protecție UV, economisind astfel energie și bani.

× CHAT! Cu ce va putem ajuta?